Samhällsengagemang

Att stödja mänskligt arbete, sport och kultur är viktigt för Hertz Sverige. Vi hjälper människor men verksamheten ger också oss möjligheter att utvecklas som företag.

Humansponsring

Hertz stödjer sedan 2004 stiftelsen World Childhood Foundation som arbetar för att värna om alla barns rätt till en barndom och särskilt verka för bättre levnadsvillkor för barn som lever i utsatta miljöer över hela världen. Childhood stödjer idag runt 90 projekt i ett flertal länder, bland annat i Sverige. Från varje bokning som sker via vårt eget koncept Childhood Benefit Programme bidrar vi med fem procent till Childhood. Pengar som bland annat hjälpt hivsmittade tonårsmammor i Ryssland och gatubarn i Ukraina.
Hertz är dessutom en så kallad katastrofpartner till Svenska Röda Korset. I händelse av nationell katastrof förser vi SRK´s operativa avdelning med kostnadsfria fordon.

Sport

Svenska Fotbollförbundet
Som officiell leverantör bistår Hertz Svenska Fotbollförbundet med olika typer av bilar till landslagen. Kontraktet ger även distrikt och föreningar runt om i Sverige förmånliga hyrbilslösningar.
Men fansen ska också ha sitt. På sajten www.hertz.se/lovethegame kan supportrar stötta sin klubb, delta i tävlingar och få erbjudanden från Hertz.

Hello Sweden
Charlotte Kalla, Marcus Hellner och Anette Norberg är några exempel på de framgångsrika idrottsutövare som ingår i Hertz-sponsrade Hello Sweden Team. Sveriges största sponsringsprojekt där utvalda elitidrottare får ekonomiskt stöd för sin satsning.
Läs mer på www.hellosweden.se

Kultur

Göteborgsoperan
West Side Story, Trollflöjten och Nötknäpparen.
Från sitt vackert centralt placerade läge med utsikt över Göta älv erbjuder Göteborgsoperan årligen cirka 200 högklassiga uppsättningar inom opera, musikal och dans. Etablissemanget har dessutom stått som värd för både Melodifestivalen och Guldbaggegalan.
Hertz är en av Göteborgsoperans Operasponsorer.
Läs mer på www.opera.se